JVL

Servomotorer från Danmark

JVL är vår danska partner på andra sidan sundet. Endast 45 minuter bort utvecklar och tillverkar man servomotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC.

Servomotorer med integrerad förstärkare - expansionsmoduler för optimalt utnyttjande

Kompakta servomotorer är inte så vanliga, däremot är det ofta nog så viktiga. I trånga utrymmen eller vid vidareutveckling, då styrskåpet redan är fullt passar dessa motorer utmärkt. Att integrera både förstärkare och PLC i samma kapsling förenklar en moduluppbyggd maskinlösning som enkelt kan sättas ihop efter önskemål. I dessa fall sätter vi in MAC-motorn. En servomotor i 8 olika storlekar från 50 W upp till 3 kW. Med de modulära expansionsmodulerna kan man välja den hårdvara som passar sin maskin allra bäst omd et så gäller digitala in/utgångar eller analoga in/utgångar eller fältbussmoduler för kommunikation mot överordnade styrsystem.
 
MAC-expansionsmoduler

Quickstep - stegmotorerna med 409600 steg per varv

Quickstep heter stegmotorserien som följer samma modulära koncept som servomotorerna i MAC-serien. Med en för applikationen och maskinen passande expansionsmodul får man ett optimalt pris/prestanda förhållande. Även stegmotorerna går att sätta in i maskiner med antingen EtherCat, Powerlink, SERCOS III, Profinet, Modbus TCP, EtherNet/IP som fältbuss
 
MIS stegmotor

Stainless steel - för maskiner i miljöer ed tuffa krav

Med kapslingen i rent stainless steel kan vi bestycka MAC-motorn med integrerat PLC för en egen standalone drift eller för komunikation med något av de marknadsledande gränssnitten Industrial Ethernet. Dessutom kan vi bygga en en växellåda för en högre utväxling i samma kapsling.
 
Stainless Steel

Trådlös kommunikation mellan motorer och styrsystem

Med expansionsmodulerna för trådlös kommunikation har man tagit drivsystem som integreras i trånga utrymmen till en helt annan nivå. Tack vare WLAN, Bluetooth och ZigBee täcker vi upp avstånd ända upp till 450 m bort. Trådlös kommunikation är ypperlig både över stora avstånd men samtidigt där utrymmet är så begränsat att man inte kan ansluta med kabel till stryskåpet.
 
Trådlös överföring